Επιτρέπετε να δίνουμε γάλα στο σκύλο μας;

Εκπαίδευση σκύλων Ελληνικής Αστυνομίας
January 1, 2013
Αγορά και υιοθεσία σκύλου – προετοιμασία
January 1, 2019

Πολύς κόσμος αναρωτιέται αν είναι καλή ιδέα ή οχι να δίνουμε γάλα στο σκύλο μας. 

 
Το γάλα δεν είναι τοξικό για το σκύλο σε καμία περίπτωση, το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι πως ενώ ως κουτάβι ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα, ώς ενήλικας όμως κάποιες φορές αναπτύσει  δυσανεξία στη λακτόζη.
 
Τα συμπτώματα είναι αέρια, διάρροια, εμετός, φούσκωμα – όλα τα συμπτώματα της δυσανεξίας και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει φυσικά να αποφεύγονται όλες οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
 
Αν επιθυμούμε να δώσουμε στο σκύλο μας πρόσθετη πηγή ασβεστίου, μπορούμε να δοκιμάσουμε με μικρή ποσότητα κίτρινου τυριού. Το κίτρινο τυρί όχι μόνο έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, αλλά επειδή δεν είναι σε υγρή μορφή όπως το γάλα, απορροφάτε πολύ πιο αργά από το παχύ έντερο κι έτσι ο οργανισμός έχει πολύ περισσότερο χρόνο να το διασπάσει. 
ω
Περιεκτοκότητα σε Λακτόζη

Άλλες υψηλής θρεπτικής αξίας πηγές ασβεστίου για το σκύλο είναι το σπανάκι και το μπρόκολο (ελαφρά βρασμένα), το ψάρι και το ασπράδι του αυγού.

Όπως στον άνθρωπο έτσι και στο σκύλο, τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι η καλύτερη πηγή για κανένα θρεπτικό συστατικό, έτσι και για το ασβέστιο θα πρέπει να αποτελούν την τελευταία μας επιλογή και μόνο κατόπιν σύστασης κτηνιάτρου.

Υπάρχουν τόσες φυσικές πηγές 

Giorgos Xenos
Giorgos Xenos
Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων