Σας καλωσορίζουμε στην Εκπαίδευση Σκύλων Σκυλίσια Ζωή!


- Γιώργος Ξένος ΘετικόςΕκπαιδευτής

- Seminars: Positive Reinforcement Training, Effective Private Instruction, Canine behaviour

Επιλέξτε Θετική Εκπαίδευση, έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και χτίζει την εμπιστοσύνη του σκύλου και το δεσμό του μαζί σας.

Μήπως είναι απλά μόδα;


Τις τελευταίες δεκαετίες έχει συντελεστεί μια θεαματική στροφή της πλειοψηφίας των εκπαιδευτών προς την θετική εκπαίδευση. Μήπως είναι απλά μόδα; Εξετάζοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιούντε σε πληθώρα περιπτώσεων όπως, εκπαίδευση σκύλων οδηγών για τυφλούς, σκύλων που ανακαλύπτουν βόμβες, σκυλιά που εκπαιδεύονται για σπόρ, για κυνήγι, για εύρεση και διάσωση κλπ, διαπιστώνουμε πως κάνουν εκπαίδευση με θετική ενίσχυση. Οι οργανισμοί αυτοί δεν ενδιαφέρονται για μόδες, ενδιαφέρονται για αποτελέσματα. Γνωρίζουν πως είναι η ταχύτερη, η αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη μέθοδος. Κι όμως δεν πρόκειται για νέα μέθοδο, η εκπαίδευση με θετική ενίσχυση είναι γνωστή από την αρχαιότητα!

Ρίζες στην αρχαία Ελλάδα!


Ο Ξενοφών, που είναι γνωστός ως αρχαίος φιλόσοφος και στραγηγός, ήταν και σπουδαίος λάτρης των σκύλων τους οποίους εκπαίδευε ο ίδιος και μάλιστα είχε συγγράψει και βιβλίο με τίτλο «κυνηγητικός» με συμβουλές για τους σκύλους και το κυνήγι. Αναφέρει: «Οτιδήποτε εξαναγκασμένο δεν είναι ωραίο» και ο έμπειρος αυτός φιλόσοφος συμπλήρωνε «η αυτόβουλη πειθαρχία, πάντα νικάει την εξαναγκασμένη πειθαρχία» Μάλιστα περιέγραφε αναλυτικά την μέθοδο με την οποία χρησιμοποιούσε το τάϊσμα των σκύλων στην εκπαίδευση τους. Το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα είχε από τότε ανακαλύψει την αποδοτικότητα της θετικής εκπαίδευσης στους σκύλους, του οποίους ο Διογένης χαρακτήριζε «αληθινούς φιλόσοφους»!

Λόγοι για να με εμπιστευτείτε και να εκπαιδεύσουμε το σκύλο σας μαζί

Ποιότητα ΥπηρεσιώνΟικονομικές τιμές χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της υπηρεσίας που λαμβάνετε.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία για περισσοτερες πληροφορίες


Επικοινωνία

Εξειδικευμένος Θετικός Εκπαιδευτής με Πολυετή Εμπειρία, συνεχής επιμόρφωση των σύγχρονων μεθόδων με σεμινάρια.

Παροχή καθημερινής υποστήριξης και επικοινωνίας για κάθε ερώτημα που προκύπτει σχετικά με την εκπαίδευση του σκύλου σας εφ' όρου ζωής. Δεν χρειάζεται να περιμένετε πότε θα κάνουμε το επόμενο μάθημα για να θέσετε τα ερωτήματα σας. Είναι χαρά μου να σας είμαι χρήσιμος.

Τον σκύλο σας τον εκπαιδεύουμε μαζί. Στόχος μας θα είναι να αναπτύξετε άριστη σχέση και επικοινωνία μαζί του, να εμπιστεύεται και να υπακούει εσάς! Ο ρόλος μου είναι να είμαι δίπλα σας κάθε στιγμή καθοδηγώντας σας βήμα βήμα.

H σελίδα αυτή έχει γραφτεί με μεράκι και αγάπη για τους σκύλους και για όλους εσάς που τους αγαπάτε, ως μηδαμινή ανταπόδοση για όση αγάπη απλόχερα εκείνα μας χαρίζουν.
Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ιστοσελίδα να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα πρακτικά, με αληθινά χρήσιμες πληροφορίες και όχι απλά στείρο διαφημιστικό χαρακτήρα, ώστε όποιος επιθυμεί κι έχει το μεράκι να εκπαιδεύσει το σκύλο του μόνος, να μπορεί σε σημαντικό να τον εκπαιδεύσει σωστά και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα – και το κυριότερο – αποφεύγοντας τυχόν λάθη και ανεπιθύμητες συμπεριφορές, ενισχύοντας παράλληλα τον δεσμό με τον σκύλο του.

Πιστεύω ακράδαντα, πως ο καλύτερος εκπαιδευτής για το σκύλο σας είστε εσείς! Ο ρόλος μου ως επαγγελματίας εκπαιδευτής θεωρώ πως είναι όπου χρειαστεί να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας και να δείξω τον προτεινόμενο τρόπο να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας με θετική υποκίνηση, κάνοντας ουσιαστικά την εκπαίδευση μαζί, εξασφαλίζοντας ιδανική επικοινωνία και αρμονική συμβίωση με το σκύλο σας. Από τις περιπτώσεις μη εκπαιδευμένων σκύλων που έχω γνωρίσει προσωπικά μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία, θεωρώ δεδομένο πως όσο περισσότερος κόσμος γνωρίζει έστω τα βασικά για την εκπαίδευση τους, τόσο περισσότερο θα απολαύσει την ζωή μαζί τους και τόσο λιγότερα αδέσποτα και περιπτώσεις κακομεταχείρισης θα συναντάμε στον δόμο.

Τον σκύλο τον λατρεύω, τον αγαπώ, τον θαυμάζω και τον θεωρώ μοναδικό και αναντικατάστατο μέλος της οικογένειας, κι όμως έχω γνωρίσει ανθρώπους φιλόζωους που έχουν φτάσει στην απόγνωση και συχνά ξεσπάνε ακόμα και σε κλάματα, γιατί ενώ αγαπάνε το σκύλο τους, έχει γίνει τόσο άσχημη αρχή στην εκπαίδευση τους λόγω άγνοιας ή έλλειψης χρόνου, που η συμβίωση μαζί τους έχει καταστεί αδύνατη. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε την εκπαίδευση του τόσο πιο εύκολο και ανταποδοτικό θα είναι.

Άν νιώθετε πως κάτι έχει πάει στραβά και αισθάνεστε την υπομονή να σας εγκαταλείπει, είναι καλή ιδέα να στραφείτε σε μια επαγγελματική βοήθεια που θα σας βάλει στη σωστή κατεύθυνση και θα σας λύσει τα χέρια βγάζοντας σας από αδιέξοδες συμπεριφορές.

Στην περίπτωση που έχετε απογοητευτεί πως δεν πρόκειται να τα καταφέρετε να συμβιώσετε αρμονικά με το σκύλο σας, σας διαβεβαιώνω πως οι μοναδικές περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτό να λυθεί κάποιο πρόβλημα (και ειλικρινά είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις) είναι όταν ουσιαστικά δεν κατάφερα ποτέ να πείσω τον άνθρωπο που είχε το σκύλο πως αν καταβάλει μια μικρή έστω προσπάθεια, ο σκύλος του μπορεί να αλλάξει δραματικά την συμπεριφορά του προς καλύτερο και πως αξίζει να προσπαθήσει γιατί θέλει τρόπο και όχι κόπο για να τα καταφέρει. Αν όχι εμένα, σας προτείνω θερμά βρείτε έναν εκπαιδευτή που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και επενδύστε σε έστω ένα μάθημα για να σας βοηθήσει, αξίζει και σας αξίζει!

Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη φυσικά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου το σκύλο, αλλά και σε όλους εσάς που η αγάπη για το σκύλο σας έφερε μέχρι εδώ, αφιερώνοντας χρόνο για την εκπαίδευση του, γιατί ο φίλος του φίλου μου είναι και δικός μου φίλος φυσικά και πολύ χαίρομαι που εδώ θα μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη.

Στόχος μου, μέσω της σελίδας κι αν χρειαστεί και με μάθημα online η από κοντά, είναι να σας μεταδώσω όλα όσα γνωρίζω ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία, συνεργασία και συμβίωση με το σκύλο σας!
Σας υπόσχομαι πως η εκπαίδευση του σκύλου σας είναι μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία μέσω της οποίας θα δεθείτε και θα επικοινωνήσετε με το σκύλο σας, μια διαδικασία που δεν απαιτεί κόπο, θέλει απλά τον σωστό τρόπο. Για όποια τυχόν απορία θα χαρώ ειλικρινά να έρθετε σε επικοινωνία Και αν αναζητάτε υπηρεσίες από θετικό εκπαιδευτή για την εκπαίδευση του σκύλου σας, δείτε την προσφορά θετικής εκπαίδευσης και online αλλά και από κοντά για τους φίλους της ιστοσελίδας!
Σας εύχομαι καλή εκπαίδευση! 🙂

Είμαι πάντα στη διάθεση σας για κάθε ερώτηση ή πληροφορία!

Γιώργος Ξένος

Θετικός εκπαιδευτής Σκύλων – 6949244518